Peotoidud  » Jõulud

Ploomi-pähklikook

Keskmine hinne: 3.79 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Mahlane rikkalik kook täidab ka nõudliku magusasõbra soovid ja säilib maitsvana pea nädala.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 35 min + ahjus 45–55 min

Kogus: 1 portsjon
Pane 4–5 ploomi esialgu kõrvale, ülejäänud poolita, eemalda kivid ja haki. Vahusta või suhkruga, klopi hulka munad, sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu ning jahvatatud mandlid. Lisa hakitud ploomid ja šokolaad. Tõsta tainas 20–22 cm lahtikäivasse võiga määritud vormi. Poolita kõrvaletõstetud ploomid, eemalda kivid ja suru tainasse, lõikepool all. Raputa peale terved pähklid. Küpseta 180-kraadises ahjus 45–55 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja kummuta seejärel välja.
Kogus 10 lõiku.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Helen 11.okt 2012 17:58
Kõige parem ploomikook üldse!
1