Peotoidud  » Jõulud

Peen räimeäkine

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Äkine on vana kalameeste trikk äsjapüütud merekala söömiseks. Siinkohal sai proovitud, kuidas see peene siiakala asemel räimega õnnestub, võttes pisukest eeskuju ka lõunamaadest. Vägagi söödav amps sai.
Valmistusaeg: kuni 20 min

+ 1-2 tundi maitsestumiseks

Kogus: 2 portsjonit
1. Puhasta räimed ja fileeri. Aseta taldrikule ning puista üle soola ja hästi peeneks hakitud tšilliga ning pigista peale nii palju sidrunimahla, et kalad selle sees “ujuksid”. Lase fileedel külmikus 1–2 tundi maitsestuda, soovitatavalt senikaua, kuni kala happest heledamaks värvub. Purusta ürdid hakitud küüslaugu ja õliga uhmris või blenderis ühtlaseks. Aseta segu sõelale nõrguma. Maitsesta kaunis roheline õli soovi järgi soolaga.
2. Tõsta räimefileed serveerimistaldrikule, piserda üle ürdiõliga ning puista peale kooritud tomatite peeneks hakitud viljaliha ja ohtralt murulauku. Söö koos praetud musta leivaga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa