Peotoidud  » Jõulud

Muredad piparkoogid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Sobivad suurepäraselt ka näiteks sinihallitusjuustu ja glögiga – need lisandid võid ka kingiks viia. Glasuuriga kaunistades saad aga traditsioonilised muredad piparkoogid.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 45 min + külmikus üle öö + ahjus 7–8 min

Mõõda kastrulisse või, suhkur, siirup, kakaojoogipulber ja maitseained. Kuumuta segu keemiseni, tõsta pott tulelt ja lase jahtuda leigeks. Vahusta mikseriga kohevaks. Vahusta ükshaaval hulka munad. Sega jahu, sool ja küpsetuspulber, lisa tainasse ja sega ühtlaseks. Keera toidukilesse ja jäta vähemalt üheks öö külmkappi, võib ka kauemaks. Rulli jahusel laual tainas üsna õhukeseks. Riputa rullimise lõpus peale suhkrut ja rulli kergelt piparkoogi sisse. Vormi piparkoogid ja tõsta küpsetuspaberile ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 7–8 minutit.
Kogus 40-50 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
el_kokk 13.dets 2012 10:52
Proovisin poest ostetud "päris" piparkooke (mitte küpsiseid) selle Shiraz veiniga - pean ütlema, et üllatavalt hästi sobis. Ei oleks uskunud!
1