Peotoidud  » Jõulud

Piparkoogirullid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Jahtunud saiad võid üle riputada tuhksuhkruga või kaunistada hoopis piparkoogiglasuuriga. Kui valmistad piparkoogitaina ise, siis tee seda päev enne saiaküpsetamist.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 35 min + kerkib 50 min + ahjus 15–20 min

Soojenda piim käesoojaks ja sulata selles pärm. Lisa suhkur, muna, kardemon ja sool ning vähehaaval sõtku juurde jahu. Sõtku tainasse pehme või. Lase tainal soojas pool tundi kerkida. Sõtku õhk välja. Rulli jahusel laual ristkülikuks. Rulli piparkoogitainas sama suureks plaadiks, tõsta pärmitainale. Keera tainad rulli ja lõika paari sentimeetri paksusteks viiludeks. Tõsta ahjuplaadi peale küpsetuspaberile. Lase 20 minutit kerkida. Määri pealt munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit. Raputa peale tuhksuhkrut või kaunista valmisglasuuriga või omatehtud glasuuriga.
Piparkoogitainas: kuumuta kastrulis siirupit, suhkrut, võid ja maitseaineid, kuni või on sulanud. Tõsta pliidilt, lisa vahustamata koor ja sega hulka soodaga segatud jahu. Sega tainas hästi ühtlaseks, mässi toidukilesse või küpsetuspaberisse ja pane külmkappi.

Kogus 15 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa