Peotoidud  » Jõulud

Vürtsikas jõulukook kuivatatud kirssidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Tõeliselt rikkalik puuviljane kook säilib fooliumisse keeratuna nädalaid. Kook ei ole liiga magus, kuid on piisavalt rammus.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 40 min + ahjus 1 tund 45 min

Vahusta või suhkruga, klopi ükshaaval hulka munad, jahu, jahvatatud mandlid ja vürtsid. Klopi, kuni tainas on ühtlane. Tõsta 1 dl tainast kõrvale. Vala puuviljad tainasse, sega hulka tükeldatud martsipan ja rumm. Kata 23–24 cm lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga, määri ääred võiga. Tõsta tainas vormi ja tasanda pealt, kuid nii, et ääred jäävad kõrgemaks ja keskele jääb lohk. Küpseta 180-kraadises ahjus tund aega. Vahepeal sega katteks pähklid, mandlid, kirsid ja siirup kõrvaletõstetud tainasse. Tõsta kook ahjust, määri peale kate. Kata fooliumiga, tõsta tagasi ahju veel 30 minutiks. Võta foolium ära ja küpseta veel 10–15 minutit. Küpseta nii kaua, kuni pähklid pruunistuvad, kuid jälgi, et nad ei kõrbeks. Proovi koogi küpsust tikuga. Jahuta kook ja keera fooliumisse. Kook säilib fooliumis värskena kaks nädalat.
Kogus 16 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa