Peotoidud  » Jõulud

Röstitud pühadepart

Keskmine hinne: 4.19 Allikas: Oma Maitse Autor: Iir Hermeliin
Hea roog annab häid energiaid. Eriti pühade ajal, mil meeled on elevil ja hing õhevil.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Sega marinaadiained kokku. Pista part kilekotti ja vala marinaad talle sõbraks. Keeruta parti nii- ja naapidi, et see oleks üleni marinaadi sees. Hoia parti marinaadis vähemalt 3–4 tundi. Mina hoidsin terve päeva.
2. Tipi nelgiterad apelsinide sisse. Lõika apelsinid pooleks. Pista apelsinipoolikud, ingver ja marinaadis olnud aniisid-kaneelid pardi kõhtu. Torka kahvliga pardi nahk rasvasematest piirkondadest auguliseks.
3. Kuumuta ahi 150 kraadini. Aseta part kõhuli ahjurestile ning pane alla sügavam ahjuplaat, kuhu üleliigne rasv nõrgub. Rösti lindu poolteist tundi, teda aeg-ajalt niisutades. Edasi keera part selili ja tõsta kuumus 200 kraadini. Rösti veel 30 minutit ja aeg-ajalt ikka niisuta ka. Täpne röstimisaeg sõltub linnu suurusest ja kaalust. Ole ettevaatlik, sest parti on imelihtne ahjus ära kuivatada.


Serveerimiseks: Kuninglik Pärsia riis


MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kaire 21.dets 2014 17:51
Väga hea retsept. Lisasin marinaadi teher auster kastet, millega pardi üleni kokku määrisin. Lasin seista lausa 2 päeva ja küpsetasin nagu retseptis, aga 1 h kauem. Väga, väga maitsev! Selle aasta jõuludeks on part juba ostetud. Muide, ka apelsin nelkidega kana kõhus annab väga hea maitseefekti.
Margit007 26.dets 2012 14:24
Muidu ok, aga midagi justkui oli ikkagi puudu maitses...
Kaija 10.dets 2012 12:46
Lõpp hea part tuli mu ämmal, ta määris selle mango chilli kastmega kokku, ta ostis selle Chilli poest müürivahe tänaval, vanalinnas. Part tuli natuke vürtsikas ja samas natuke magus. Pardiga sobib väga hasti magusad kastmed.
1