Peotoidud  » Jõulud

Lumine kookosekook

Keskmine hinne: 1 Autor: Signe Anton ja Jaanika Anton
Lume järele on sel aastal jõudnud lausa igatsus peale tulla. Koogitegemisega on lihtsam. Kui idee ja retsept olemas, on meeleolu kohal. Too meie abiga tükike lumeilu tuppa ja naudi selle hõrku, kerget maitset.
Valmistusaeg: 40-60 min

+ 1-2 tundi tarretumiseks

1. Kookosbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga tugevaks, heledaks vahuks. Õige konsistentsi saamine võtab aega ligi 10 minutit. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kookoshelbed ning lisa segu ettevaatlikult munavahu hulka. Vala tainas ümarasse koogivormi, mille läbimõõt võiks olla sama, kui kausil või vormil, millesse kooki teed. Küpseta biskviiti 180 kraadi juures 10 minutit ja tõsta jahtuma.
2. Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga. Tõsta valminud vahukoorest 3 sl kõrvale, ülejäänud koorele lisa tasaselt vahustades kohupiim ning kookoshelbed. Paisuta želatiinilehed külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ning seejärel lahusta need kuumas apelsinimahlas. Nirista želatiin kreemi hulka, sealjuures kreemi pidevalt segades. Vala kreem toidukilega vooderdatud kausi või koogivormi põhja ning suru peale jahtunud põhi.
3. Tõsta kook jahedasse tarretuma (võtab vähemalt 1-2 tundi). Koogi võid valmis teha ka päev varem. Kummuta tarretunud kook vormist välja, määri peale õhuke kiht vahukoort ja puista üle kookoshelvestega ning naudi kaunist ning maitsvat lumekooki.

Kogus 10-12 lõiku.


Lumine kookosekook
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Sandra 20.jaan 2013 12:30
Sai väga mõnus ja pehme. Zelatiinilehtede asemel kasutasin ?elatiinipulbrit ja panin 20g (~4 või 5 spl) ning sai täpselt paras. Kook ei ole väga magus, kuid väga hea:)
aasau 29.nov 2012 15:37
:O:O:O:O:O:Ommmmmm-
m:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:Aa
1