Peotoidud  » Jõulud

Kahe päeva kilud ehk marineeritud kilud

Keskmine hinne: 1.86 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaire Mets
Kahe päeva kilud on nime saanud pikast valmistusajast, kuid söök on igal juhul vaeva väärt. Isemarineeritud kilud on pidulaua ehteks ja kiituse väljameelitajaks ning saavad otsa vähem kui kahe päevaga.
Valmistusaeg: kuni 20 min

+ 1 päev soolvees + 1 öö marineerimiseks

Kogus: 8 portsjonit
Nagu ikka, saab värskemaid kilusid turult – kontrolli, et kalade silmad ikka kutsuvalt säraksid. Roogi värsked kilud ning jäta kergelt soolasesse vette üleöö seisma (1 liitri vee kohta 1 sl soola).
Järgmisel päeval eemalda kiludelt selgroog. Haki sibulad peenteks tükkideks, sega kokku sool ja suhkur. Pigista söögiäädikale seltsiks 0,5 sidruni mahl ning otsi välja oliiviõlipudel.
Lao parajasse kaussi või purki kiht kilusid, nahapool all, puista vahele näpuotsatäis soolasuhkrusegu ning säti peale teine kiht kilusid nii, et lihapooled jääksid vastastikku. Kilukihi peale raputa veidi sibulatükke, sorts äädikasegu ja õli. Korda seni, kuni kauss on täis või kilud otsas. Jäta kilud üleöö tõmbama. Maitseb hästi rukkileival, eelroa või sakuskana.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 28.dets 2012 13:28
superhea retsept
kaenüüd 10.dets 2012 12:07
Jaa usun,et see tuleb tõesti maitsev.teen endale ka,sest kala maitseb väga
1