Peotoidud  » Jõulud

Piprane veiserulaad mädarõikakastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaire Mets
Kuigi rulaadi peetakse eestimaiseks piduroaks, on tegu hoopis Prantsuse algupäraga. Seetõttu võib vahelduseks ka peenema liha rulliks keerata ning täidisesse piprast särtsu lisada.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 2,5 tundi keetmiseks + 1 öö maitsestumiseks

Kogus: 8 portsjonit

Vasika või noorlooma küljeliha leiad turult. Palu see müüjal kelmetest puhastada ning 1,5–2 cm paksuseks pinnalaotuseks fileerida. Peenesta (köögikombainis) suitsupekk, sega juurde hakitud küüslauk, peenestatud piparde segu ja sool. Töötle kõik parajaks pastaks ning määri segu lihale. Säti südamikuks soovikohane täidisematerjal, mina valisin porgandi ja oliivid, ja keera liha tugevalt rulliks kokku. Mässi rull marlisse ning seo puuvillase nööriga kokku. Keeda rulaadi 2–2,5 tundi (sõltub liharulli paksusest) vähese soola, pipra ja loorberilehega maitsestatud vees. Ära unusta vahtu riisuda. Keedetud rulaad pane kahe lõikelaua vahele ning aseta vajutuseks pott külma vett. Lase nii üleöö jahtuda. Vabasta vormitud rulaad marlist, viiluta ja serveeri.

 

SOOVITUS
Veiserulli kõrvale sobib mädarõikakaste. Selleks haki blenderis 1 šalottsibul ja 0,5 sidruni riivitud koor, sega juurde 100 g toorjuustu, 2 tl mädarõigast (soovitatavalt kange ja ehe Sikahansi talu oma), 0,5 sidruni mahl, 1 tl soola ja 0,5 tl suhkrut. Mikserda kreemjaks dipikastmeks.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa