Peotoidud  » Jõulud

Lumemarjakook

Keskmine hinne: 2.77 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaire Mets
See kook on oma nime saanud beseepurusest “lumekattest” ning särtsakatest jõhvika- ja ingverisukaadi-“ marjadest”. Muidugi võib maitsetega veelgi mängida, lisada šokolaaditükke, martsipani või Kreeka pähkleid. Või riivida tainasse veidi punapeeti, kõrvitsat või porgandit.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vahusta toasoe või ja suhkur mikseris heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad ja vahustada veel. Sega eraldi anumas kokku jahu, kakao, küpsetuspulber ja maitseained ning sega kuivained ettevaatlikult alt üles segades tainasse. Lisa kuivatatud jõhvikad ja ingverisukaad ning kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga koogivormi. Raputa peale beseepudi. Küpseta 160-kraadises pöördõhuga ahjus 30–35 minutit või kuni kook on läbiküpsenud.
2. Jahtunud koogile sõelu peale tuhksuhkrut. Serveeri koos jõhvikakastmega, see tasakaalustab koogi magusust. Jõhvikakastmeks purusta 200 g kodumaiseid jõhvikaid ning suru läbi metallsõela, et eraldada kestad. Sõelu püreele juurde maitsekohane kogus tuhksuhkrut. Sega ja serveeri.

Ingverisukaadi retsepti vaata SIIT!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
suuuuuuuuu 21.mai 2013 17:09
super hea kook
1