Peotoidud  » Jõulud

Pardikoivad pastinaagi ja šalottsibulatega

Keskmine hinne: 1.94 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Pardi juurde sobivad igasugused köögiviljad ja ka õunad. Samuti võid koibade kõrvale pakkuda püreed.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 2 portsjonit
1. Eemalda koibadelt liigne rasv.
2. Aseta koivad, rasvasem pool all, külmale pannile, lase rasval sulada ja pruunista koivad mõlemalt poolt.
3. Aseta koivad ahjuplaadile ja maitsesta purustatud soola ja pipraga. Pudista peale ka loorberileht ja lisa tüümian.
4. Puhasta ja lõika köögiviljad: poolita sibulad, haki küüslauk peenemaks ja lõika pastinaak neljaks või kuueks tükiks.
5. Lisa köögiviljad koibade ümber ahjuvormi.
6. Küpseta rooga 185 kraadi juures umbes poolteist tundi.

SOOVITUS:
Eriti mõnusa ja mahlase roa saad, kui küpsetad koibasid aeglaselt madalal temperatuuri: 90 kraadi juures neli tundi. Kui eelistad aeglast küpsetamist, lisa juurviljad kindlasti hiljem.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liina 18.dets 2012 14:08
Kuhu see vein tuleb panna? Oletan, et valada ahjuvormi koos köögiviljadega...
1