Peotoidud  » Jõulud

Marineeritud kõrvits

Keskmine hinne: 3.92 Allikas: Vanaema kokaraamat
1,1-1,2 kg puhastatud kõrvitsast ja ½ liitrist marinaadist saab 3 pooleliitrist purki kõrvitsahoidist.
Puhasta ja tükelda kõrvits kuubikuteks või kangideks. Tõsta kuuma marinaadi sisse kõrvitsatükikesi ainult üks kiht ja keeda kaanega suletud nõus tasasel tulel, kuni tükid on peaaegu pehmed. Pehmust proovi puutikuga. Kõrvitsatükid tõsta vahukulbiga purki. Kui kõik tükid on purgis, keeda marinaadi veel mõni minut ja vala kõrvitsatükkidele peale. Sule purk kohe.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Aix 23.sept 2015 11:47
Kas oskab keegi mulle öelda, miks minu valmis tehtud kõrvaitsatel on täpid peal? Kas võis midagi valesti minna?? Kardan et on hallitus peal, kuid ei saa aru millest- tegin kõik ilusti ja korralikult.
Airi 30.dets 2014 13:44
Esimest korda tegin kõrvitsaid, tõesti hea tuli, kuigi modifitseerisin allkirjutajate järgi pisut ja lisasin ka soola ja vürtsi. Alustuseks keetsin marinaadi, et maitseid välja tuua, aga enne kõrvitsa lisamist kallasin marinaadi läbi sõela (loomulikult potti tagasi ka :D ) ja panin sees olnud vürtsid teesõelte sisse ja ka tagasi keema. Tundus hea mõte ja toimis, sest maitsed tulid, aga sodi mitte!
Mare 26.dets 2013 23:08
See retsept on 1977. aasta hoidiste raamatus (H. Ottenson). Vürts ainult on välja jäetud, aga tasub panna. Hea retsept on igatahes, ei pea ka ühe kihina keetma, sobib potitäis korraga teha, kuni pisut klaasjaks tõmbub, purgis valmivad lõplikult ja suletult seisavad kasvõi mitu aastat.
Maret 02.dets 2011 00:12
Olen kasutanud õunaäädikat tavalise äädika asemel. See on küll lahjem, aga panen sedavõrd rohkem et hapukas saaks.
lõpuks ometi 15.nov 2011 23:07
tore lugeda head lihtsat retsepti, otsisin netist vist tund aega....lõpuks siis , aitähh.Kommentaarid ka väga asised.
Liisu 13.nov 2011 18:28
Väga kasulik ja heade näpunäidetega õpetus. Aitäh.
metsake 09.nov 2011 12:09
Äädika asemel kasutage õunamahla,kel seda käepärast,saate väga maitsvad kõrvitsad.hoidke üle öö soolvees,siis ei lagune kõrvitsad keetes.
Malle 09.nov 2011 08:23
äädika asemel võib kasutada mahlapressiga tehtud ebaküdooniamahla. Siis ei domineeri ebaküdoonia maitse.
galina 10.okt 2011 16:52
mina kõrvitsatükid valan üle soolaga maitsestatud külma veega ja hoian järgmise päevani siis ei lähe kõrvits lõhki (0,5lvett 1tl.soola) Marinaad-
1kg.puhastatud kõrv.0,5lvett 4-5gr vürtse,100-200gr suhkrut,20-
25gr.30%äädikat.
siirikirikal 03.okt 2011 09:12
kassu: ei lähe tõesti. Marinaad peab jääma hapu-magus.
Angeli 02.okt 2011 16:59
Kas soola ei lähegi üldse vaja
seenekübar 29.sept 2011 08:19
Proovisin,meeldis.O-
len kuulnud,et pannakse äädika asemel ka ebakütooniat.Kas keegi teab retsepti?
selda 28.sept 2011 23:37
Ah veel, kui marinaadi üle jääb, teen selle sees punapeedi salatit, peedid keedan enne ära.Tasub proovida.
selda 28.sept 2011 23:32
Mina lisan marinaadile veel tükeldatud apelsini, tuleb ka väga maitsev. Kõrvitsatükid panen keeva marinaadi sisse, ajan keema ( suurema koguse korral liigutan mõned korrad) ja kohe purki, purk kinni ja teki alla, tuleb hea salat, mis paljudele peale oma pere maitseb.
Külli 23.dets 2010 18:13
Super head. Mina panen nelgi teesõela sisse, siis pole ka marlitükke salatis ;) Olen ammu otsinud just sellise lihtsa marinaadi retsepti aga alati on kuidagi veidra maitse külge saanud. Need on võrratud. :Y
SILKU 05.dets 2010 14:08
Mina teen juba aastaid eelneva retsepti järgi kõrvitsa salatit, ainult lisan 7l poti kogusele juurde hoolikalt pestud kahe apelsini koored, mis annavad eriti pikantse maitse.Teen korraga terve poti täie (kõrvitsatükid koos maitseainete ja äädikaga on eelneval õhtul likku pandud). Kuumutamisel peab väga hoolikas olema, et kõrvitsatükid ei laguneks. Mina panen kõrvitsatükid pooltoorelt purkidesse, sest nad küpsevad kuumas marinaadis edasi. Hea oleks kui keegi oleks purkide kaanetamisel abiks, sest tuleb kiiresti tegutseda muidu kõrvitsad muutuvad lödiks.
Katsa 28.okt 2009 12:17
et aga nelgiterade ja muude lisade noppimist pärast eirata, pane nad marli sisseja riputa potti, annab maitse kenasti väla ja hiljem saad üleni kuldse kõrvitsa lisanditeta :)
aina 22.sept 2009 15:00
mina võtan alati nelgiterad ja kaneelikoore marinaadist välja ja siis purki, minul kippus nelk nagu kõrvitsat "määrima" seistes. kui ära võtan jääb kevadeni kuldseks.
HildaKai 09.nov 2008 09:02
Et vett võtta paras kogus, nii et suhkur ja maitseained marinaadi liiaga tehes ilmaaegu kaotsi ei läheks, valage tükeldatud ainetele vesi, nii et see vaevalt tükid katab, kurnake see siis keedunõusse ja keetke marinaad. Et aga lõpuks mitte hätta jääda, kui selgub, et vett väheks jääb, olgu täiendav kogus keedetud vett varuks valmis.
(nimetu) 04.okt 2008 23:02
Ülal olevale reptseptile lisan ma veel maitse järgi muskaat pähklit ja ebaküdooniat! Super hea maitse tuleb.
kalevpoiss 12.märts 2006 17:11
JESS! VÄGA HEA, NÜÜD SAAN MARINAADI TEHA
aleksa24 27.nov 2005 09:49
Ah soo, siis veel see, et kui keeta 1 kihi kaupa 14 kilost kõrvitsat, siis kuluks sellele mitu ruumi puid ja pool eluaega. Mina panin ikka suure poti täis ja keetsin muidugi korraga. Siis veel ka see, et peale kõrvitsate potti lõikumist valan nad üle külma marinaadiga ja lasen seista järgmise päevani, siis alles keedan ära.
aleksa24 27.nov 2005 09:31
Tulevad küll superhead, selles ei vaidle vastu. Mis aga üllatas (tegin kõrvitsasalatit üldse elus esimest korda), oli see, et marinaadi jäi kõvasti üle. Tegin suure kõrvitsa kahes osas, esimesest tegemisest - millest sain 7 liitrit salatit - jäi üle julgelt 4 (!) liitrit marinaadi. Lisasin sellele veidi nelki ja kaneelikoort ning keetsin sellessamas ära ka teise poole kõrvitsat, samuti ca 7 liitrit salatit. Ja siis jäi ka veel lõpuks üle liitri marinaadi järgi. Nii et pean mõtlema, kuidas väiksema koguse marinaadiga hakkama saada, et nii palju ei pea üle jääma.
jannely 19.okt 2005 14:09
Super head kõrvitsad tulevad!
1