Peotoidud  » Jõulud

Köögiviljaterriin

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Suur kokaraamat
Väga ilus ja pidulik neljavärviline köögiviljaterriin, kus on kasutatud porgandit, kaalikat, brokkolit ja punast paprikat. 

Puhasta ja pese porgandid ja kaalikas, lõika suurteks tükkideks. Eralda brokkolilt õisikud, pese ja koori vars. Keeda iga köögiviljasort väheses soolaga maitsestatud vees krõmpspehmeks. Rösti pestud ja kuivatatud paprikakaunu ahjuplaadil 225 kraadi juures (gaasipliidil 5.jaotus) u 15 minutit, kuni nahk tõmbub tumedaks ja hakkab mullitama. Seejaärel aseta paprikad 5 minutiks niiskele rätikule ja tõmba nahk maha. Poolita kaunad ja eemalda seemned. Püreesta eraldi iga köögivili ja tõsta külmkappi jahtuma. Aja piim koos puljongi ja pipraga keema. Vahusta munavalged, lisa vispliga pidevalt segades kuuma piima hulka ja klopi segu tugevaks kreemiks. Leota zhelatiinilehti u 10 minutit külmas vees, nõruta ja lisa kreemile. Sega juurde vahukoor, maitsesta soola, pipra ja karriga. Jaga kreem nelja ossa ja lisa igale osale erinev köögiviljapüree. Vajadusel maitsesta veelkord. Määri vorm ja tõsta üks püree sinna sisse, silu pealt ja pane külmikusse jahenema. Nii toimi ka kõigi teiste kihtidega. Lase terriinil enne serveerimist vähemalt 10 tundi külmkapis seista.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa