Peotoidud  » Jõulud

Anni Arro kanamaksapasteet

Keskmine hinne: 4.43 Allikas: Tarbija24 Autor: Anni Arro
See roog ilmub ikka ja jälle mu lauale, eriti sügistalvisel ajal.
Eemalda maksalt üleliigne valge osa. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Pruunista need koos salveilehtedega pannil võis ja lisa juurde maks. Prae mõlemalt poolt paar minutit ja lisa brändi. Kuumuta veel mõni minut ehk kuni pool vedelikust on aurustunud ning kalla köögikombaini.
Sulata või ja vala maksa sekka. Lase kõik püreeks ja lisa röstitud piiniaseemned. Maitsesta vajadusel soolaga - tuleb arvestada, et või juba ise on mõnikord soolane. Vala pasteet ilusasse kaussi. Pinnale aseta salveilehed ja mõned röstitud piiniaseemned. Sulata potis või, eemalda valge vaht ning vala selge või pasteedile. Lase tunnike külmas hanguda. Kõige parem on pasteet järgmisel päeval, veel parem ülejärgmisel.

Allikas: Tarbija24.ee artikkel "Parimate kokakunst"
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
võipätakas 13.dets 2012 15:50
Võiga praadimine on kõrgema klassi oskus. Kui või üle kuumutada jääb maitse väga halb. Võtsin ühest teisest siinkirjutatud retseptist veel tarkuse, et tuleb maksimum kuumusel praadida... Teadsin, et maksa tuleb vähe praadida, aga niivähe ka ei saa, nagu nimetatud eelmises retseptis, et jätke kohe tooreks. Siis küll kui kohe samal õhtul ära süüa ja ikkagi tekitab verine maks vastuseisu. Tahtsin teha hea ja huvitava pasteedi - kana lihasmaod ja südamed keetsin eraldi. Porgandi eraldi. Pekiliha praadisin eraldi ja siis sibula eraldi selle rasvas (madalal kuumusel). Kõik rikkus ära võiga maksa praadimine. Kuidas pasteeti purki säilima panna - 2 nädalaks ehk. Kas panna purki ja siis ahju? :T
Liisi 07.jaan 2012 14:59
Mina tegin ka ilma salvei ja seedermänni seemneteta, sibula ja küüslugu ja porgandi praadisin eraldi, siis panin need kanapuljongisse veel hauduma, praadisin maksa, lisasin kanapuljongis olenud komponendis lasin haududa ja lisasin prändit ja natukene kanapuljongit veel, panin pott ja lasin saumikseriga peeneks ja nii nämma on :)
Nelladella 21.okt 2010 17:20
Aitäh Annile pasteedi retsepti selgroo eest! Kuna mul seedermänni seemneid ei olnud ja salvei ei maitse, siis tegin väikesed muudatused retseptis ja jätsin need koostisosad välja. Lisasin ühe peenelt riivitud porgandi, mille koos hakitud sibula ja küüslauguga eelnevalt läbi praadisin ja pehmeks hautasin. Maitsestasin pipra ja soolaga. Maksa praadisin eraldi.Kui maksa liiga kaua praadida siis võib pasteet tõepoolest kuiv jääda(Gurmaanikale). Kõige lõpuks sauseguriga toasoe või koos sooja maksa ja köögiviljadega segi lüüa, lahke käega sorts konjakit ja...voalaa..pasteet mis sugune!
kokatädi 29.sept 2010 09:47
tegin ära, kergelt oma nägemise järgi kohandades.Väga hea tuli välja ja väga paljudele väga maitses!
iseproovija 24.veeb 2010 22:46
proovisin valmistada- sodi mis sodi sai sellest. Ei tea, mis valesti> maitse sai jube.
qm8 03.dets 2008 11:10
kirjas on 100g võid ja praadima peab võiga segu hulka peab või lidama ja lõpuka ka peale valama, kas ma pean selle 100 kolmeks jaotama või mis ? Ennegi pasteete teinud aga kahjuks hetkel asi arusaamatu. :)
gurmaanikas 05.nov 2008 09:45
Kui 1 dl kanapuljongit ei lisata, tuleb kuivavõitu.
heli 30.okt 2008 19:38
kindlasti proovin valmistada
1