Peotoidud  » Jõulud

Tainas küpsetatud pasteet

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Muretainas küpsetatud maksapasteet. Serveeri külmlaual koos pohlakompotiga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Haki jahu võiga segi, lisa ülejäänud tainaained ning sega ühtlaseks ja pane tunniks külma. Rulli tainas õhukeseks ning vooderda sellega piklik pateevorm (sobib ka keraamiline keeksivorm). Lase maks ja peekon kaks korda läbi hakklihamasina. Kuumuta pannil või, pruunista selles jahu ja hakitud sibul. Lisa puljong. Sega kuum puljong koos maitseainetega toore hakkmassi hulka. Tõsta mass tainaga vooderdatud vormi ja kata ka pealt tainaga. Pintselda munaga ning küpseta ahjus 180°C juures 1,5 tundi, kuni patee on helepruun. Serveeri külmlaual koos pohlakompotiga. Roa tegemisel võib kasutada ka valmis soolast muretainast.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 21.veeb 2012 08:30
liis: maks sega kuuma puljongiga läbi ja sellest piisab. Täpsustasin ka retseptis täidise valmistamist.
liis 20.veeb 2012 22:01
kas maksa peab enne ära praadima ja siis hakklihamasinast läbi ajama
1