Peotoidud  » Jõulud

Vanaema hanepraad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: M. Suitsu, L. Virkus, A. Kang
Serveeri hanepraadi koos ahjuköögviljade ja hapukapsaga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Loputa hani külma veega ja kuivata majapidamispaberiga. Hõõru seest soolaga. Lõika õunad ning sibulad sektoriteks, pane linnu kõhtu ja õmble see kinni või sule puust kokteilitikkudega.
2. Raputa hani valge pipraga üle ning pane ahjurestile, mille all on kõrgete äärtega vähese veega ahjuplaat. Küpseta 200°C juures 2,5-3 tundi või kuni praad on küps. Keera lindu iga poole tunni tagant ja kasta praeleemega.
3. Kui hani on tunni jagu küpsenud, torka sellesse kahvliga mõned augud, et rasv saaks välja tilkuda. Valmis praad kata hoolikalt fooliumiga ning hoia kuni serveerimiseni niimoodi soojas.
4. Kastme jaoks võta ahjupannilt 3-4 dl praeleent ja vala kastrulisse (kui seda on vähem, loputa plaati veega ning võta kasutusele seegi vedelik). Lisa koorega segatud jahu. Sega hoolikalt, et kaste jääks ühtlane. Maitsesta soola-pipraga. Keeda mõni minut, kalla vajadusel läbi sõela ja maitsesta täiendavat soola-pipraga (vajadusel). Kuumuta veel korra keemiseni ning tõsta siis pliidilt. Kui kastme pinnal on rasva, koori see ära.

Serveeri lisaks
Jõulukapsas
Talvised ahjuköögiviljad
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
maias 13.dets 2012 23:42
poes on haned 3-4 kg :)
Böö 24.dets 2010 00:39
1,5-2 kg hani on ju puhta titt alles.
taavi460 15.dets 2008 01:39
3-4 kilone hani on neljale inimesele üheks söögikorraks väga palju. Umes 1,5-2 kilone hani on vabalt piisab 4-ale inimesele. Järgi proovitud.
sirtsukeseke 24.dets 2006 11:14
Hani sulab ju ahjus kokku, rasvane liha ju
piraat 21.nov 2005 11:04
Kas 3-4 kg. natuke palju pole neljale sööjale ?
1