Peotoidud  » Jõulud

Traditsiooniline seapraad

Keskmine hinne: 4.95 Allikas: 100 rooga Autor: Harri Ilves
Seapraad, hapukapsad ja ahjukartulid on meie toidulaual vaieldamatult üks lemmikuid. Retsept 6-8 inimesele.
Kogus: 1 portsjon
Kamara ruudustamiseks aseta liha, kamarapool all, pannile, kus on umbes 2 cm jagu vett, ja lase sel 10 minutit haududa.
Lõike pehmemenud kamat ja osaliselt ka selle all olev pekikiht ruutudeks (küljepikkusega 1,5 cm)
Valmista maitsesegu piprast, soolast, sinepist ja õlist.
Maitsesta maitseseguga ning tõsta ahjuvormi, jättes kamarapoole ülespoole.
Küpseta ahjus 160' C juures, kuni kamar pruunistub, siis kata pealt fooliumiga. Kui liha kipub kuivama, vala ahjuvormi kuuma vett ja kasta liha leemega. Roog on valmis, kui liha sisetemperatuur on 72' C.
Enne serveerimist lase prael paarkümmend minutit "tõmmata". Siis on liha mahlasem ja seda on parem lahti lõigata.
Retsept 6-8 inimesele.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
helen 02.jaan 2012 14:50
olin algul veidi skeptiline aga pean tõdema et see on super hea retsept.Liha tuli väga maitsev ja parajalt soolane.lakkusin hiljem näpud ka puhtaks.
aili V 05.nov 2011 09:53
väga hea ja parajalt on maitseaineid,joonera-
tas mainis küpsetusaega ka õigesti.Teen seda ahjus juba mitmendat korda.
Rommi 29.okt 2010 17:05
mul oli kilone tükk, ning võttis aega neli ja pool tundi. Igati maitsev tuli välja.
jooneratas 29.dets 2009 10:07
Kas reegel ei olnud mitte selline, et tund aega küpsemist poole kilo liha kohta? Siis 3-kilone lihatükk tahaks ahjus olla 6 tundi.
Pläkkk 24.dets 2009 13:43
Kui kaua peab ahjus olema 160ne kraadi juures?
anxeta 09.dets 2009 08:10
nii hea et see retsept siin on,sest teen seda oma uus-meremaalastest abikaasa vanematele...nad peavad ikka eesti toitu ka hindama hakkama...:)
Mann 27.nov 2009 20:11
kui pikalt umbes küpsema peaks?:)
laura53 25.okt 2009 15:57
Super! :Y Pipart oli natuke liiga palju, (vb mul oli lihtsalt natuke väiksem lihatükk) aga üldiselt tuli väga mahlakas ja hea:P
kaablikas 13.okt 2009 11:03
Tõsiselt hea asi! Siiani minu kõige mahlasem ahjuliha! Lihavihkajast tütar sõi talle tõstetud tüki ilma nurosemata ära - see juba on tase! Ah jaa - kasutasin inglise sinepit.
ukam 09.aug 2009 23:39
tõesti hea ja lollikindel retsept on :) kartsin, et tuleb liiga vürtsine ning lisasin pisut majoneesi, tükeldatud sibula ja porgandeid ja tuli väga maitsev :) isegi liha mitte eriti arastav poeg sõi :D
:) 04.dets 2008 17:31
Esimest korda tegin sihukest asja ...pabistasin, et liiiga soolane kuid tegelikult oli päris hea:) mõnnna mõnna:) :P
VanDahl 12.nov 2008 17:56
Nämma.
leapii 24.jaan 2008 21:13
väga hõrgutav
PREM 26.dets 2007 15:44
söödav
1