Peotoidud  » Jõulud

Kiirsoolasiig

Keskmine hinne: 3.39 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Selle seguga õnnestub soolata ka muid merest püütud vääriskalu.
Kogus: 1 portsjon

Haki till peeneks ning sega ülejäänud maitseainetega ühtlaseks. Kata sellega kalafilee nahata pool ning hoia toidukilesse mähitult 1–2 päeva külmikus. Kui kala on liiga soolane, uhu maitsestatud pind üle külma veega ning kuivata enne lõikude tegemist.
Serveeri õhukesi fileetükke võiga määritud rukkileival koos värske kurgi ning vähese soolaga maitsestatud õunaäädikamarinaadis hoitud punase sibulaga.

 

SOOVITUS:
Õrnalt soolatud siia saad, kui lased kalal maitsestuda kolm-neli tundi. Ka võid lisada kalale koos soolaga veidi värskelt pressitud sidrunimahla.

 

SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kala 20.nov 2015 14:26
Olen kuulnud ja ise kogenud, et meresoola ei tohi kalale panna, teeb kibedaks.
Siiri Kirikal 13.apr 2015 09:15
Tere kata! Kogustega ei ole eksitud.
kata 12.apr 2015 18:17
Kas kala kogusega pole mitte eksitud - kala ja soola vahekord väga vale
räim 21.dets 2012 09:52
Pealkirjaga on väga mööda pandud. KIIRsoolasiig valmib 10 minutiga,vajab vähe raputamist
triinu66 26.veeb 2010 13:59
1 kilo kala kohta võetakse tavaliselt 2spl soola - jääb täitsa paras - selle retsepti järgi jääb küll liiga soolane:Y
fringilla 21.mai 2009 14:42
Siig on maitsev jah, palju parem kui lõhe. Kahjuks on seda väga vähe saada, Saaremaal küll:) Maitsestumisaeg ei pea ka nii pikk olema. Meil oli ainult pool päeva. Oli esimene, mis sünnipäevalaualt otsa sai:)
L0tte 14.mai 2009 11:00
Siiga nii kaua küll ei pea soolas hoidma. Aitab täitsa ühest ööst külmkapis. Pealegi ma ei paneks nii palju soola. Siig on õrn kala.
1