Peotoidud  » Jõulud

Valge šokolaadi tort uue aasta vastuvõtuks

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eva Palu Autor: Toidutare
Magus, valge ja klassikaline kohupiimatäidisega tort tervitab kõiki toidutare kasutajaiad ja soovib uueks aastaks palju häid maitseid! Üks trühvel igasse päeva!
  1. Sega nisujahu, sool ja küpsetuspulber. Sulata valge šokolaad. Vahusta toasoe või suhkruga kreemiseks vahuks. Lisa ühekaupa munad, peale igat muna segu ühtlasemaks segades. Lisa kuivained ja kõige lõpus sulanud valge šokolaad.
  2. Kalla tainas 20 cm-sesse vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund. Pool tundi enne küpsetamisaja lõppu võib olla vajadus kook pealt fooliumiga katta, kui see kipub liialt pruuniks minema. Võta ahjust ja jahuta täielikult.
  3. Täidiseks vahusta koor suhkruga ja sega kohupiimaga. Tükelda külmutatud (sulatamata!) kirsid lõika pooleks ja lisa täidisesse.
  4. Poolita kook ja määri täidis koogi vahele.
  5. Kreemiks sulata kõik koostisosad ja jäta jahtuma. Kui kreem ei ole enam voolav, määri see koogile.
  6. Trühvlite valmistamiseks sulata valge šokolaad (jäta alles 50 g). Pane vedel glükoos koos pakendiga minutiks kuuma vette, et see muutuks vedelamaks. Sega 5 tl glükoosi 2 tl kuuma veega ühtlaseks ja lisa sulanud šokolaadimassile. Klopi lusikaga. Segu taheneb ja muutub voolitavaks. Vooli 2013 ja ümmargused trühvlid. Pane iga trühvli sisse pähkel. Aseta külmkappi pooleks tunniks tahenema.
  7. Sulata 50 g šokolaadi ja tee sellega trühvlite peale triibud. 2013 kujuga trühvlite peale raputa purustatud marjakrõpse. Aseta veel pooleks tunniks külmkappi ja pane tordile.

NIPP:
Kui Sul ei ole vedelat glükoosi, võid trühvlid teha sama retsepti alusel, millest koosneb kreem.

HEA NÕU:
Vedelat glükoosi (otsi pakendilt nimetust "Liquid glucose") müüb näiteks Rimi (Silver Spoon toode), aga ka Suhkrukunst.ee.  Ära aja glükoosi segi glükoosisiirupiga, mida toodetakse maisist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 31.juuli 2013 09:20
annu: tordi võiks valmis tegema eelmisel päeval, et maitsed ühtlustuksid.
Siiri Kirikal 31.juuli 2013 08:44
Nagu tekstist lugeda saab, on vorm 20 cm läbimõõduga.
anu 30.juuli 2013 20:03
kas keegi oskab oelda , kui suur see kupsetusvorm peaks olema
rdx 30.juuli 2013 18:34
See tundub nii vedel kas 2014 tuleb ilusti välja?
annu 29.juuli 2013 14:22
Mitu päeva varem peaks seda torti hakkama tegema?
paksu 10.jaan 2013 13:40
nämmmm-
maaaaaaaaaa!:H:H:H:H:H
Sheryl 05.jaan 2013 14:37
Väga magus ja maitsev. Ahjus oli natukene vähem aega.
Merle 03.jaan 2013 20:12
Tegin ka uusaastaööks. Kõik kiitsid. Tegin täpselt retsepti järgi, aga olen aiiga nõus - vahele võib panna ka 2 dl vahukoort vahele panna. Veel üksnäpukas juhtus: trühvild ei tahtnud taldriku küljest lahti tulla, kui hakkasin neid tordile panema, järgmine kord paneksin küpsetuspaberile :) Valge ?okolaad on spetiifilise maitsega, aga meie perele see ülimagus suutäis meeldis :Y
aix 02.jaan 2013 11:56
Jah tõesti väga magus tort,see pealmine kate oli minu jaoks liiga magus ja tõesti midagi erilist pole.Sööjad küll kiitsid et hea aga kindlasti olen teinud ja saanud maitsvamaid torte.
gurmaanikas 02.jaan 2013 09:32
Kui sellist torti sööte, võtke heeringas kõrvale. Saate päris kena maitseelamuse.
ämblik naine 01.jaan 2013 20:31
Mina tegin uueks aastaks,sööjad kiitsid.Minu kui hobi kondiitri jaoks on ka paremaid torte.
rannu 01.jaan 2013 10:06
Ootan väga teie tagasisidet peale maitsmist, plaanin ise teha nädala lõpus;);)
matadoor 31.dets 2012 16:09
Anna siis teada kuis maitses...ma saan küpsetama hakata alles kolmapäeval
aix 31.dets 2012 15:28
Tainas selle jahu koguse juures minul valatav just polnud,lisasin piima ja siis sai vedelam.Täidist lisaksin rohkem kahe kihi vahele(umbes 2 dl rõõska koort). Muidu lihtne teha,ahjus küpses põhi minul 45 min. Maitse kohta hetkel öelda ei oska,kuna ööpäev nüüd külmikus olnud ja ootab sööjaid:)
1