Peotoidud  » Jõulud

Ahjuterriin

Keskmine hinne: 3.34 Allikas: Lihtsalt linnulihast Autor: Ragne Värk
Serveeri ahjuterriini koos pohla- või jõhvikamoosiga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Haki sibul peeneks ning prae pannil klaasjaks. Lõpu poole lisa pannile ka peeneks hakitud küüslauguküüs. Pane kelmetest puhastatud maks, kalkunihakkliha, toorjuust, praetud sibul-küüslauk, muna, sool-pipar kaussi. Purusta noaseljaga kadakamarjad, haki noaga veel peenemaks ning lisa kaussi. Püreesta kogu mass ühtlaseks massiks ning sega lõpuks lusikaga sisse mandlilaastud.
Vooderda pikliku vormi (1,5 l mahutuvusega) põhi ja ääred peekoniviiludega ning vala püreestatud mass vormi. Üle terrinimassi ulatuvad peekoniribad tõsta selle peale. Küpseta vesivannis 170 kraadi juures 1 tund. Lase jahtuda ning tõsta siis külma maitsestuma kuni järgmise päevani. Serveeri toorjuustuga kaetud leival.

SOOVITUS
Pardimaksa asemel võid kasutada ka kanamaksa.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa