Peotoidud  » Jõulud

Koduselt suitsutatud part rabarberivinegretiga

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: Lihtsalt linnulihast Autor: Ragne Värk
Neile, kel koduaias suitsuahju ei ole, tundub isesuitsutatud liha tõeline luksus. Üks mõnusamaid suitsutatud lihasid on minu arvates pardiliha.  Ja tegelikult on ka üks lihtne viis, kuidas ilma suitsuahjuta päris õiget suitsuparti teha. Selleks on vaja üht suuremat potti ja potikaant (pigem võtke üks vanem ja kulunud, sest pärast liha suitsutamist potti tekkinud suitsulõhnast enam lahti ei saa. Vähemalt on aga Teil siis olemas üks asjalik suitsupott), lepapuidulaaste (neid müüakse üsna odavalt kotiga enamikes ehituspoodides) ning aurutusresti (selle leiate kodutarvete poodidest või kaubanduskettide tööstuskaupade osakonnast). Niisiis, kui eelnevalt mainitud asjad on varutud, võib suitsutamine alata!
Valmistusaeg: üle 60 min
Esialgu algab pardi ettevalmistamine nagu ikka. Puhasta pardifilee üleliigsetest kelmetest ning patsuta  majapidamispaberiga kuivaks. Tee noaga pardifilee nahale noaga sisselõiked ca 1 cm vahega. Pane maitsestatud pardifileed külmale pannile. Pruunista seni, kuni nahk on ilusti kuldpruun, pruunista ka teised küljed. Aseta poti põhja paar peotäit lepalaaste ning süüta need. Lase põleda leegiga, kuni laastud hakkavad hõõguma. Seejärel aseta potti aurutusrest ning selle peale pane pruunistatud pardifileed. Sulge koheselt kaanega ning pane pott pliidile. Pliidiplaat lülita madalale kuumusele ning  kuumuta u 5-10 minutit (olenevalt kui rohke suitsuse mekiga pardiliha soovid). Seejärel tõsta pott tulelt ning lase kaane all lihal maitsestuda u 10 minutit ning seni, kuni potis olev suits on kadunud. Lõika liha seejärel õhukesteks viiludeks ning serveeri koos rabarberivinegretiga. Selleks lõika rabarber õhukesteks viiludeks ning pane pannile koos veega hauduma. Hauta seni kuni vesi on aurustunud. Seejärel pane rabarberid mikserisse, lisa ülejäänud ained ning püreesta ühtlaseks. Vajadusel timmi maitseid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa