Peotoidud  » Jõulud

Karamelline kõrvitsakook

Keskmine hinne: 3.64 Allikas: Parimad kodused pirukad Autor: Lia Virkus
Magusad lõhnad tood tuppa maitsva kõrvitsapirukaga, kuhu on sisse pikitud suur hulk terveid mandleid. Kasuta täidises kindlasti pruuni suhkrut (Demerara, fariin- või melassisuhkur), nii küpseb täidis ahvatlevalt karamellimaitseliseks. Kogus 8 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min

40 minutit + 50 minutit ahjus

1. Taina tegemiseks sega omavahel kuivained ja haki külma võiga puruseks seguks. Lõpuks lisa munakollane ja sega kiiresti tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva pirukavormi põhja, torka kahvliga auklikuks ja tõsta vähemalt pooleks tunniks külmkappi.

2. Vahepeal valmista täidis. Koori kõrvits, eemalda seemned ja lõika viljaliha väikesteks tükkideks. Poolita laimid ja pressi mahl välja. Sega kastrulis vesi, laimimahl ja suhkur ning lisa kõrvitsatükid. Hauta kõrvitsatükke suhkruleemes, kuni need on pehmed. Selleks kulub umbes 15 minutit.

3. Tambi kõrvits samas leemes puruks ja tõsta jahtuma. Lisa veidi jahtunud kõrvitsamassi hulka maitseained, lahtiklopitud munad ja jahu. Soovi korral lisa maitse järgi suhkrut juurde.

4. Eelküpseta põhja 225-kraadise ahju keskosas 10 minutit.

5. Vala täidis põhjale ja torka sellesse ühtlaselt sisse mandlid. Jätka küpsetamist 200-kraadises ahjus veel 40 minutit.

6. Lase pirukal enne serveerimist umbes 20 minutit jahtuda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 06.jaan 2014 15:54
Antud aeg on mõeldud koogi küpsetamiseks pöördõhuga, muul juhul lisage küpsetamisajale 10 kuni 15 minutit.
Margit 06.jaan 2014 11:42
40 minuti möödudes oli täidis veel üsna vedel. Muidu söödav. Kastmeks kasutasin hapukoort, maasikatoormoosi ja jäätist (erinevatel tükkidel muidugi, mitte koos).
Siiri Kirikal 04.okt 2013 10:51
Retseptis on kirjas puhastamata kõrvitsa kogus.
1 kg ? 02.okt 2013 23:26
on see puhastatud või puhastamata kõrvitsa kogus? Tänud!
1