Peotoidud  » Jõulud

Peedikreemiga tatravahvlid

Keskmine hinne: 2.86 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kaunilt roosa kreem krõbedates vahvlites jätab magusa jäätisetuutu mulje, kuid soolased vahvlid sisaldavad hoopis väheke pikantset peedikreemi. Täida vahvlid vahetult enne serveerimist.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Sulata või ja lase jahtuda. Sega kuivained, lisa hapukoor ja klopi hulka munad. Lisa sulatatud või ja lõpuks nii palju mineraalvett, et tainas jääb parajalt pehme.

2. Küpseta väikesed õhukesed vahvlid, ühe vahvli jaoks võta 1 spl tainast. Keera kuumalt koonuseks ja lase jahtuda.

3. Riivi keedupeet ja pigista mass kuivemaks. Töötle peet, mustrõigas ja toorjuust püreeks. Maitsesta soola ja pipraga. Täida vahvlid kreemiga vahetult enne serveerimist.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kadri 30.okt 2015 09:05
Minul ka retsept ei toiminud. Pudisesid laiali olenemata küpsetusajast - proovisin pikamat ja lühemat aega küpsetada. Tulid läbipaistvalt õhukesed. Timmisin taigna vedelemaks, siis läks asi veelgi hullemaks....kahju :( Maitse oli hea ja lapsele ka meeldis, aga üle 10 vahvli ei viitsinud vahvlimasinavahelt kokku kraapida.
Siiri Kirikal 03.apr 2014 18:03
Hea Kokkaja! Pille Enden soovitab teha nii: "Vahvlid tuleb rulli keerata kindlasti võimalikult kiiresti ja kuumalt. Kui nad on juba vahvlimasinast võttes kõvad, siis võib olla, et küpsetusaeg oli liiga pikk. Seepärast soovitaks alustuseks mõned proovivahvlid küpsetada ja kui vaja, siis tainast vedelamaks timmida."
Kokkaja 03.apr 2014 10:51
Minu tatravahvlid ei tulnud välja. Lõpuks oligi mul hunnik pudi. Küll lisasin vett, küll jahu, aga ei saanud mina neid rulli keerata, lagunesid kohe ära.
1