Peotoidud  » Jõulud

Marineeritud veiseliharulaad puravike ja peetidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Rulaadi valmistamiseks võib valida odavama tüki veise kintsulihast. See on küll õrnast sise- või välisfileest sitkem ning nõuab tegijalt kannatlikkust.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Lõika eelmisel õhtul lihatükk 1,5–2 cm paksusteks viiludeks ning jäta koos hakitud küüslaugu, veini ja maitseainetega maitsestuma.

2. Haki suitsupõsk ja sibul väikesteks kuubikuteks ning prae mõõdukas kuumuses kuldpruuniks, maitsesta tüümianiga. Seejärel lisa seened ning kuumuta, kuni neist on vedelik eraldunud. Siis lisa jahu ja sega kuumutamist jätkates, kuni saad paraja tihedusega “pudru”. Kontrolli maitsestust ning vajadusel lisa soola, pipart või tüümiani.

3. Eemalda liha marinaadist ja vasarda üsna tugevalt 1 cm paksuseks ühtlaseks kihiks, vajadusel lõika paksemad osad õhemaks. Kata täidisega ning keera tihedasti rulli. Tõsta liitekoht ülespidi ahjuvormi
ja kata tihkelt peekoniviiludega, mis aitaksid rullil koos püsida. Vala üle veinimarinaadiga ning aseta 180 kraadisesse ahju 1,5 tunniks küpsema.

4. Poole küpsemise ajal lisa õlis püherdatud peediviilud. Vajadusel kata liha fooliumiga.

5. Lase ahjust võetud lihal 15 minutit toatemperatuuril fooliumi all seista. Serveeri õrna köögiviljapüreega ja soovi korral punaveinikastmega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa