Peotoidud  » Jõulud

Pohla-jogurtitort

Keskmine hinne: 3.33 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Väga mõnus hapukas jogurtitort, mida saad valmistada nii värsketest kui ka külmutatud pohladest. Pidulikul puhul võid katta tordi vahukoorega või teha peale kauni tarretisekihi pohladest ja punasest hapukast mahlast. Kogus 12 lõiku.
Valmistusaeg: 40-60 min

+ vähemalt 4 tundi külmikus

1. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu vormi põhja, silu lusikaga ühtlaseks. Tõsta täidise valmistamiseni külma.

2. Lase želatiinil mahlas 5 minutit paisuda ja sulata vähesel kuumusel segades, lase veidi jahtuda. Purusta 3 dl pohli suhkruga toormoosiks, vahusta koor. Vahusta ka toasoe toorjuust vanillsuhkruga, lisa jogurt, toormoos ja vahusta ühtlaseks. Sega hulka ka vahustatud koor ja peene nirena vahustamist jätkates jahtunud želatiin. Nüüd lisa ka ülejäänud 1 dl terveid pohli, kalla segu vormi.

3. Tõsta vähemalt 4 tunniks kuni üle öö külma tarduma. Kaunista ja serveeri!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Sidrun 25.dets 2015 18:05
Mina asendasin pohlad jõhvikatega, sest pohli parasjagu kodus ei olnud. Ja tuli imemaitsev siidine tort, kergelt mõrkja nüansiga. Peale raputasin veidi pruuni suhkrut marjade asemel. See suhkur tekitas sellise ilusa tekstuuri.
Siiri Kirikal 06.dets 2013 09:43
Jogurt sai ka nüüd kirja. Aitäh veast teatamast!
EMME 05.dets 2013 17:47
Aga palju jogurtit? Ei näe seda kogust.
1