Peotoidud  » Jõulud

Veisesabasült mädarõikakreemiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Süldi kõrvale sobivad hästi musta leiva krõpsud ehk siis rösti õhukesi leivalaaste ahjus seni, kuni need on krõbedad ja veidi servast tõmmud.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Pese saba külma veega ja lõika u 5 cm pikkusteks juppideks.
2. Vala sabale vesi peale ja lase keema tõusta. Seejärel vähenda kuumust ja keeda 2–3 tundi, kuni liha kondilt lahti tuleb ja vedelik on vähemalt poole võrra alla keenud.
3. Lõika porgandid ja sibulad pooleks ning rösti kuival pannil. Tõsta saba juurde potti.
4. Umbes poole keetmise peal lisa vürts, pipar ja loorber.
5. Keenud sabad tõsta vahukulbiga välja jahtuma ja murenda liha väikesteks tükkideks.
6. Kurna keeduleem ja pane koos lihaga potti ning maitsesta soolaga.
7. Paisuta želatiin ja sulata ning lisa vedelikule.
8. Tõsta süldisegu portsjonvormidesse ja jäta vähemalt paariks tunniks jahtuma.
9. Serveeri sülti koos mädarõikakreemiga – vahusta hapukoor ja rõõsk koor ning maitsesta mädarõika ja soolaga.


NB!
Ära unusta saba keetes vahtu koorida!
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa