Peotoidud  » Jõulud

Veisepraad sinepi ja meega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Eelmisel õhtul marinaadi pandud veiseliha saab maitsekas ja pehme. Lihaveis läheb kiiremini pehmeks ja pole vaja muret tunda, et praad vintskeks jääb.
Valmistusaeg: üle 60 min

üleöö marinaadis + 55–70 min ahjus

Kogus: 6 portsjonit
1. Sega marinaadi ained ja määri lihatükk sellega eelmisel õhtul sisse. Tõsta liha ahjuvormi ja küpseta 220 kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni peale tekib ilus pruun kate. Alanda siis kuumust 160 kraadini ja küpseta veel 25–35 min.

2. Kasta küpsemise ajal aeg-ajalt marinaadiga. Määri peale mesi ja küpseta veel 15 min. Kõige kergem on liha valmimist jälgida lihatermomeetri abil. Kui liha sisetemperatuur on 55–60 kraadi, on see parajalt küps. Võta praad ahjust, kata fooliumiga ja lase 10–15 minutit enne serveerimist “puhata”.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa