Peotoidud  » Jõulud

Jõuluhalg ehk Buche de noel

Keskmine hinne: 3.65 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Prantsusmaalt pärit klassika maitseb luksuslikult. Gluteenivaba rull sobib ka neile, kes selle ainega hädas. Rulli valmistamine ei nõua küll teab kui palju aega, kuid sellegi võib eelmisel päeval valmis teha.
Valmistusaeg: 20-40 min

20 min + ahjus 8–10 min

Kogus: 8 portsjonit
1. Sulata vaarikad sõelal. Eralda munakollased ja -valged. Tükelda šokolaad ja sulata koos kohviga vesivannil. Jahuta. Klopi hulka munakollased.

2. Vahusta munavalged pehmete tippudega vahuks. Vahustamist jätkates lisa väikeste kogustena suhkur, klopi kõvaks vahuks. Sega munavalgevaht vähehaaval šokolaadisegusse.

3. Määri tainas küpsetuspaberile väikesele ahjuplaadile (30 x 35 cm) ja küpseta 190-kraadises ahjus 8–10 minutit. Proovi küpsust tikuga, tikk jääb küll šokolaadiga kokku, kuid see ei tohi olla vedel. Jahuta.

4. Kummuta kakaopulbriga ülepuistatud küpsetuspaberile. Vahusta koor suhkruga ja määri tainale. Tõsta peale vaarikad. Keera pikemast küljest rulli. Kui rull pealt murdub, pole midagi hullu, sest niikuinii tuleb peale kreem.

5. Tõsta rull serveerimisalusele. Hõõru toorjuust ja tuhksuhkur kreemiseks, sega hulka kakaopulber. Määri kreem rullile ja tõmba kahvliga vaod peale. Hoia serveerimiseni külmas. Puista üle tuhksuhkruga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Erka 22.dets 2014 16:49
Tõepoolest väga luksuslik kook. Ja väga ilus ka silmale vaadata, maitsest rääkimata. Väga hästi andis rulli keerata, ei pudisenud ega pragunenud.
Kairit 24.dets 2013 14:32
Selline soojalt kohe rulli keeramise taktika toimib, kui on tegu jahu sisaldava taignaga, siin juhin tähelepanu, ei ole jahu sees. Seetõttu soovitan seda soojalt siiski mitte kokku keerata, tulemus on veel suurem pudi kui keeramata ta niigi on.
lu 23.dets 2013 06:47
Teen ka seda see aasta esimest korda ja sellest saab meie jõulutraditsioon. Uurisin ka prantuse "toidutarest" Marmiton.org, et sellel on 1000 erinevat versiooni, nii et ärge piirduge vaid sellega. Rullita-
mise tehnika on siin: http://www.youtu-
be.com/watch?v=xa-
fOw1PuSBk Maits-
vaid
Jõule!
Siiri 22.dets 2013 15:25
See on juba paar viimast aastat meie lemmik, mida teeme eranditult jõuludeks. Natuke vilumust nõuab see biskviidi küpsetamine ja rulli keeramine ning seetõttu paar esimest kooki tulid veidi räsitud välimusega, aga järgmised on olnud perfektsed ja kõik külalised kiidavad taevani.
Kairit 15.dets 2013 20:57
Hirmsasti pragunes ja kuhugi tõsta oli ikka piin, tekkis isegi hirm, et pärast ei saa tükina taldrikule ka, vajub kõik laiali. Õnneks viimast siiski ei juhtunud ja maitse oli ka täitsa selline, mis väärib kordamist.
1