Peotoidud  » Jõulud

Seakülg karamellise hapukapsa ja pohlaste ahjuõuntega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Aeglaselt küpsenud seakülg lihtsalt sulab suus. Selge see, et mingi dieetroaga siin tegu pole, aga küll jaanuaris jälle paastuda jõuab! Seakülje toekust tasakaalustab hapukapsas, mis on saanud karamelli magusust pruunist suhkrust ja Põltsamaa Kuldsest. Poeta igale taldrikule veel üks pohlamoosise kattega ahjuõun ja aplaus on garanteeritud. Pikaajalisel hautamisel kaob õunaveinis sisalduv alkohol täiesti ja järele jääb ainult mõnusalt õunane maitse. Nii et võid sääraselt valmistatud hapukapsast julgelt pakkuda lastelegi.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Lõika kamarasse terava noaga ruudustik. Määri lihale sinep ja sool. Vala ahjuvormi põhjale sentimeetri jagu vett. Tõsta lihatükk vormi, kata vorm fooliumiga. Küpseta 120kraadises ahjus 4 tundi. 15 minutit enne valmimist kuumuta ahi 230 kraadini ja lase kamaral pruunistuda. Seda võib teha ka alles enne serveerimist ja hoopis kuumal pannil pruunistades. Ettevaatust: kamar praksub ja pritsib!

2. Tõsta kapsas potti, vala peale nii palju vett, et see ulatuks umbes poole kapsa koguseni. Lisa kõik ülejäänud ained, sega läbi. Hauta vaiksel tulel 2 tundi. Uurista õuntest südamik välja. Koduaia õunu pole vaja koorida.

3. Sulata või. Sega sulavõi pohlamoosi ja balsamico-kreemiga. Mätsi õunad seguga kokku ning tõsta ahjuvormi.
Tõsta segu ka õunte sisse. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit. Poole küpsetamise peal kasta õunu uuesti seguga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa