Peotoidud  » Jõulud

Valged piparkoogid

Keskmine hinne: 3.11 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Piparkoogid ei pea sugugi ainult tumedad olema. Valgete piparkookide puhul on siirupi ja suhkru kuumutamise protseduur ära jäetud ning piparkoogid ongi vahelduseks hoopis heledad. Kogus umbes 50 tükki.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Hõõru pehme või ja suhkur vahule. Lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, sooda ja sool. Sõtku ühtlaseks tainaks. Hoia tainast vähemalt tund aega enne küpsetamist külmkapis.

2. Tõsta 20 minutit enne küpsetamist külmast, et tainas pehmeneks veidi.

3. Rulli jahusel laual paari millimeetri paksuseks. Lõika vormiga tainakujundid. Tõsta need pannilabida abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180–200 kraadi juures 8–10 minutit.

4. Löö munavalge vispliga kergelt lahti. Lisa segades tuhksuhkrut, kuni glasuur on sobiva paksusega ja läikiv. Soovi korral maitsesta glasuur sidrunimahlaga. Ehi jahtunud küpsised glasuuri ja soovikohaste kaunistustega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Margot 27.nov 2016 23:29
Mina olen juba mitu aastat teinud valgeid ja selle retsepti järgi. Vb panna natuke rohkem piparkoogimaitseai-
net, väga maitsvad!
Liska 13.dets 2014 16:01
Kui piparkoogivormidega kujundid välja lõigata ja kaunilt glasuurida, siis näevad ilusad välja tõesti. Kindlasti meeldib valge-armastajale. Maitselt jäävad nö tavalisele piparkoogile alla, sest see piparkoogimaitse on väga väga õrnake. Kergelt vürtsikad küpsised.
1