Peotoidud  » Jõulud

Pardikoivad juurviljadega

Keskmine hinne: 3.43 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 2 portsjonit
1. Eemalda koibadelt liigne rasv.
2. Aseta koivad, rasvasem pool all, külmale pannile, lase rasval sulada ja pruunista koivad mõlemalt poolt.
3. Aseta koivad ahjuplaadile ja maitsesta purustatud soola ja pipraga. Pudista peale ka loorberileht ja lisa tüümian.
4. Puhasta ja lõika köögiviljad: poolita sibulad, haki küüslauk peenemaks ja lõika pastinaak neljaks või kuueks tükiks.
5. Lisa köögiviljad koibade ümber ahjuvormi ja vala juurde valge vein.
6. Küpseta rooga 185 kraadi juures umbes poolteist tundi.


HEA TEADA!
* Vahepeal võid juurvilju vedelikuga kasta, kui tundub, et need kipuvad vormis kuivama.
* Pardi juurde sobivad igasugused köögiviljad ja ka õunad. Samuti võid koibade kõrvale pakkuda püreed.

NIPP!
* Eriti mõnusa ja mahlase roa saad, kui küpsetad koibasid aeglaselt madalal temperatuuri: 90 kraadi juures neli tundi. Kui eelistad aeglast küpsetamist, lisa juurviljad kindlasti hiljem.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 02.jaan 2017 10:41
Just, täpselt nii. Aitäh kirjutamast, tegin valistamisõpetusse nüüd väikese paranduse ka.
Huviline 30.dets 2016 21:27
Koostisainetes on märgitud ka valge vein, kas see valada ka kohe koos pardi ja juurviljadega?
nele 14.dets 2013 21:10
väga maitsev, asendasime pastinaagi lillkapsa ja porgandiga, lisasime jõhvikad. Tänan
1