Peotoidud  » Jõulud

Sinepine seafilee õunamekise kastmega

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Kuigi me sealiha muidu väga ei söö, siis jõululauda selleta ette ei kujuta. Selle aasta seapraeks saab sinepine sea sisefilee, mida serveerin kukeseentega täidetud kartulite ja sinepise koorekastmega, milles on väike aimatav õunamekk. Kastet võib enda tahtmist mööda maitsestada õuna või sibulaga. Soovi korral täienda kooslust õrna koheva muskaatkõrvitsapüreega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Puhasta fileed kelmetest, maitsesta soola ja pipraga ning pruunista pannil. Tõsta ahjuvormi. Vala lihapraadimispannile õunavein ning lase vedelikul liha pruunistamise jäljed endasse lahustada. Lisa sinep ning
sega kõik ühtlaseks kastmeks. Vala siirupine kaste pruunistatud fileedele ning aseta 150-kraadisesse ahju järelküpsema. Selleks kulub 20 minutit või seni, kuni filee sisetempertuur on 65 °C. Jäta fileed ootele ning kasuta tekkinud leent kastme valmistamiseks.

2. Kastmeks hauta väga peeneks hakitud sibul ja õun pannil võis (30 g) pehmeks. Lisa siis jahu ning pärast mõningast segamist koor või soovi korral puljong. Hauta kaste tihedaks ning vala siis hulka praeleem. Timmi sobivaks, lisa maitse ümardamiseks järelejäänud või (30g) ja serveeri kuumalt filee kõrvale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
sass 06.veeb 2015 13:53
väga hea supp oli
Piia 12.dets 2013 13:17
Minul jäi sisefilee kuiv. Võib-olla küpsetasin üle...
1