Peotoidud  » Jõulud

Apelsinikastmega hapukooretort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Apelsinikastmega hapukooretort on meie pere jaoks nostalgiline ja tähendusväärne. Lihtsuse ja varasema valmistusaja tõttu on see pingelisel ajal alati leevenduseks. Olen piparkookide asemel kasutanud ka biskviiti, mida soovitan eelnevalt apelsinimahlaga immutada.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Keeda apelsinimahlast ja 0,75 dl suhkrust siirup. Aseta želatiin külma veega paisuma ja lahusta siis veidi jahtunud siirupi hulka. Sega hulka hapukoor ning kui segu hakkab kergelt tarretuma, siis ülejäänud suhkruga vahustatud koor. Kontrolli maitsestust ning soovi korral lisa likööri või suhkrut.

2. Tõsta kreemi kihiti piparkookidega lahtikäivasse koogivormi.

3. Lase külmikus tarretuda.

4. Keeda kastme jaoks mahl ja suhkur tihedamaks siirupiks, jahuta. Serveeri torti külma apelsinisiirupi, pohlade ja hakitud Daimi šokolaadiga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
morna 05.veeb 2014 12:43
150 g piparkooke tundus suure koguse kreemi kohta vähevõitu, kasutasin 250 g
Piia 12.dets 2013 13:03
Päris ilus ja huvitav kook, kasutasin õhukesi piparkooke, eriti hea oli apelsinisiirup!
1