Peotoidud  » Jõulud

Pidulikud pliinid

Keskmine hinne: 3.38 Allikas: Jüri Seljamaa Autor: Kersti Rea
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Soojenda pool piimast leigeks ja sega sinna sisse pärm. Kui pärm on sulanud, lisa pool jahust. Sega
mass ühtlaseks, kata nõu rätikuga ja pane tunniks ajaks sooja kohta kerkima.

2. Kui juuretis on kerkinud, lisa sool, suhkur, munarebu ning pärast korralikku läbisegamist ka ülejäänud jahu. Sega ühtlaseks. Nüüd läheb tainasse ülejäänud soojendatud piim – vala seda järk-järgult pidevalt
segades. Tainas peab jääma hapukoorepaksune. Kata nõu jälle rätikuga ja pane uuesti sooja kohta kerkima.

3. Kerkinud tainas sega veel kord, et see alla vajuks, ning aseta uuesti sooja kohta kerkima. Head pliinid tulevad siis, kui tainast lastakse üles kerkida vähemalt kaks-kolm korda. Lõpuks – kui tainas on
uuesti kerkinud – lisa õrnalt segades vahustatud munavalge. Pliinide küpsetamist on vaja alustada nüüd
kohe. Kuumuta pann hästi tuliseks ja prae pliine võis või taimeõlis.

4. Paku lisandina kuuma võid, hapukoort, soolatud lõhet, seenesalatit, kalamarja, kilu, marineeritud silmu, hakitud mugulsibulat.

5. Soolaseenesalati jaoks leota soolatud seeni üleöö või keeda kaks korda vett vahetades sool välja. Haki seened ja sibul hästi peeneks ning sega hapukoorega. Aseta külmikusse maitsetuma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa