Peotoidud  » Jõulud

Rikkalik hõõgvein

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Joogid ja maiustused Autor: Kaarel Grepp
Midagi tõeliselt teravat. Kogus 1,5 liitrit.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + laagerdumiseks 24 tundi

1. Pane viigimarjad, ploomid, rosinad, mandlid, apelsinikoor, kaneel, kardemon ja nelk potti. Vala peale pilsner nii, et vürtsid oleksid õlles. Aja segu peaaegu keema. Lisa vein, seejärel maitse järgi suhkrut. Kuumuta glögi, aga väldi keema minekut. Kaas peab olema tihedalt peal.

2. Soojenda pann ja tõsta sellele paar supilusikatäit suhkrut ning pruunista, aga ära lase kõrbeda. Vala pruunistunud suhkur ja konjak glögisse ning kuumuta keemiseni. Eemalda kaas ja süüta pikast tikust ettevaatlikult õhk glögi peal, põleta paar sekundit ja sule pott uuesti kaanega.

3. Glögi võiks jääda ööpäevaks seisma. Seejärel eemalda joogist vürtsid. Glögi võib juua ka külmalt, aga parim on see ikka tulikuumana.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Jo 21.okt 2014 09:11
Koostisainete nimekirjas veini ei ole, on viin.
1