Peotoidud  » Jõulud

Piparkoogist kuuseke

Keskmine hinne: 2.91 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Piparkoogitähekestest saad kokku panna kauni jõuluse kuusepuu.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Rulli piparkoogitainas kergelt jahusel pinnal lahti. Lõika terava noaga tainale esimese tähekese (kõige alumise ehk suurema) kontuurid. Täheke võiks olla viie- või kuuenurkne ja umbes 10 cm-se läbimõõduga. Tõsta väljalõigatud täheke lahtirullitud tainale ja joonista sellest uus kontuur. Eemalda varasemalt väljalõigatud täheke ning lõika uus täheke nüüd umbes 0,5 cm võrra eelmisest väiksem. Tee nii ka ülejäänud tähekesed (va kõige väiksemad, neid võid samas suuruses 3 tk välja lõigata).

2. Kokku lõika välja umbes 15  tähekest, aseta need küpsetusplaadile, keera tähekeste otsad kergelt kaardu ja küpseta 185-kraadises ahjus umbes 12 minutit. Küpsetusaeg sõltub rullitud taina paksusest. Võta ahjust, jahuta plaadil.

3. Glasuuriks mikserda munavalge kergelt vahule, lisa tuhksuhkur ja sidrunhape. Mikserda kuniks segu on tugev. Täida sellega kondiitrikott (või kilekott), lõika sellel peenike ots ja kaunista tähekeste servad - tähtis on kaunistada just need servad, mis jäävad välja paistma. Jäta kuivama - glasuur taheneb sõltuvalt toatemperatuurist umbes 2-4 tundi.

4. Aseta kõige suurem täheke serveerimisalusele, kata see keskelt glasuuriga ning tõsta peale järgmine, pisut väiksem täheke. Jätka, kuniks kõik tähekesed on torni tõstetud. Jäta tahenema ja raputa kergelt tuhksuhkruseks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa