Peotoidud  » Jõulud

Pardikoivad apelsini-veinileemes

Keskmine hinne: 3.08 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Apelsinist, lihamahladest ja veinist tekkinud vedelikust saad valmistada pardi kõrvale imehea kastme, kuhu võid soovi korral lisada rõõska koort. Kui tundub, et koibade küpsetamisel napib vedelikku, võid suurendada veini kogust või valada juurde natuke puljongit.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 2 portsjonit
1. Prae pardikoivad pannil võis ja aseta koos tekkinud rasvainega ahjuvormi. Maitsesta kergelt soolaga.
2. Viiluta apelsin ja sibul ratasteks ning laota koibadele. Lisa vormi ka veidi tüümiani.
3. Vala koivad üle veiniga ja küpseta 150 kraadi juures umbes kaks tundi.


HEA TEADA!
* Part on valmis, kui liha tuleb kontide küljest lahti.
* Eelista magusamat ja tummisemat sorti valget veini, ka madeira sobib siia väga hästi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 23.dets 2015 07:56
Kui soovite kasutada kastmes koort, tõstke liha ahjupannilt, suruge praeleem läbi metallsõela ning segagae kastme hulka koor. Siis viimistlege vajadusle veel kastme maitset soola-pipraga ning serveerige.
kuidas 21.dets 2015 13:52
Tere, Kuidas seda kaste tegemist rõõsa koorega mõeldakse? Terv,
1