Peotoidud  » Jõulud

Vahukommid ehk marshmallows

Keskmine hinne: 3.52 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Vahukommide valmistamine on üsna lihtne ja isetehtult on nad veel palju vahusemad ja pehmemad kui poes. Marja- või puuviljamaitseliste maiuste saamiseks kasuta vedelikuks marjavõi puuviljapüreed või smuutit või naturaalset mahla. Valgete vahukommide jaoks aga vett, sel juhul võid juurde panna ka rasvasemaid lisandeid (nt pähkleid), kakaopulbrit või alkoholi. Kuna need vähendavad vahu mahtu, tuleb need lisada pärast vahustamist. Siirupi keetmisel on abiks suhkrutermomeeter. Kogus 400 grammi.
Valmistusaeg: 40-60 min
1. Pane suhkur kastrulisse, lisa vesi ja sega väikesel tulel, kuni suhkur on lahustunud. Suurenda kuumust ja lase keema. Keeda, kuni temperatuur on 130 kraadi ehk segu tugevalt mullitab, selleks kulub 15–20 min. Võta
tulelt.

2. Sega želatiinipulber vedelikuga ja lase 10–15 minutit paisuda. Sulata želatiin vesivannil. Vahusta želatiinisegu mikseriga aeglasemal kiirusel heledaks. Tasapisi, mikserikausi seina lähedalt vala juurde siirup. Jälgi, et see ei puutuks kokku mikserilabadega – siis tekivad suhkrukristallid. Kui siirup on segunenud, suurenda mikseri kiirust.

3. Vahusta, kuni saad tiheda beseetaolise vahu. Kui kogu siirup on lisatud, jätka veel vahustamist, kuni vaht on tõeliselt tihe ja jahtunud – hakkab seinte külge kinni jääma nagu närimiskumm. Nüüd, kui soovid, saad lisada ka rasvasemad lisandid.

4. Kata vorm toidukilega ja määri õliga. Tõsta vaht vormi, kasuta selleks õlitatud spaatlit. Kata kilega ja lase jahedas 2–3 tundi tahkuda, kuni pealt vajutades on sitke. Võta vormist, eemalda kile ja lõika õlitatud noaga kuubikuteks.

5. Sega maisitärklis ja tuhksuhkur ning veereta kuubikuid segus või kookoshelvestes. Värvi saamiseks võid suhkru-tärklisesegule lisada nt mustasõstra-, astelpajujahu vms. Lase veel õhu käes kuivada. Hoia õhukindlas nõus.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ruup 31.jaan 2014 14:02
nämm
1