Peotoidud  » Jõulud

Lehmakommid

Keskmine hinne: 4.42 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Lehmakommide keetmine nõuab head paksupõhjalist potti, kus segu põhja ei kõrbeks. Ja üüratult aega, et need head saaksid. Kogus 300 grammi.
Valmistusaeg: üle 60 min

2,5 tundi + tahkumiseks paar tundi

Algul võib piima keeta pisut suuremal tulel ja esimene tund on ka suhteliselt rahulik, siis tuleb aeg-ajalt
segada. Kui segu muutub pruunikaks, tuleks silm peal hoida ja sagedamini segada, ka peaks kuumust vähendama. Kommide jaoks õige tahke konsistensi saab ikka õigest lehma- ehk talupiimast, mida turul vahel müüakse. Poepiimast tikub mass kergemini teraliseks jääma.

1. Mõõda potti suhkur, piim ja vanillsuhkur.

2. Sega ja keeda väikesel tulel 2,5 tundi aegajalt segades, kuni segu on paks ja pruunikas.

3. Tõsta väikestesse vormidesse või plaadina vormi või karpi ja lase tahkuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa