Peotoidud  » Jõulud

Pehmed piparkoogid meega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Agaral pagaril on piparkookide küpsetamine plaadikoogina hästi käes... Jõulupäeva hommikul naudib ta ahjusooje meepiparkooke külma piimaga. 
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Pane pannile mesi, õli ja suhkur ning kuumuta segades kuniks mesi on sulanud ja mass ühtlane. Jäta jahtuma.

2. Sega sisse munad ning omavahel segatud jahud, kaneel, piparkoogivürts ja küpsetuspulber. Klopi seni, kuni mass on ühtlane. Kalla see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (25x35 cm suurusega) ning määri pealt siledaks.

3. Lõika noaga tainale koogitükkide kontuurid ning vajuta õrnalt sisse mandlid ja jõhvikad - meelepärase mustri järgi.

4. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit.

5. Siirupiks sega kuum vesi suhkruga. Võta kook ahjust ja pintselda pealt kuuma siirupiga, nii et siirup koogi sisse imbuks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa