Peotoidud  » Jõulud

Pikitud sealiha karamellporganditega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Talvetoidud Autor: Lia Virkus
Küüslaugumaitseline seapraad tuleb kõige mahlasem kaelakarbonaadist, ent võid kasutada ka välisfileed. Karamellimaitselised porgandid on pikantsele praele hästi harmoneeruv lisand.
Valmistusaeg: üle 60 min

35 minutit + 4–12 tundi külmas + 1–1,5 tundi ahjus

Kogus: 6 portsjonit
1. Hõõru lihatükk soola, pipra ja kahe purustatud küüslauguküünega üle. Pane külmkappi vähemalt 4 tunniks, aga võimalusel 1 ööks. Koori porgandid ja ülejäänud küüslauk, lõika 1–1,5 cm pikkusteks tikkudeks. Tee noaga lihasse lõiked ja pista neisse vaheldumisi porgandit-küüslauku. Pane liha ahjupannile ning vala sinna ka pisut kuuma vett. Küpseta 180kraadises ahjus 1–1,5 tundi, kastes praadi aeg-ajalt leemega.

2. Koori porgandid ja lõika pikuti neljaks või kuueks. Kuumuta hautamisnõu põhjas suhkrut, kuni see muutub helepruuniks. Võta nõu tulelt. Sega hulka või ja tükeldatud porgandid. Hauta neid väiksel tulel umbes 1 tund aeg-ajalt segades. Hautamise lõpupoole lisa ka pisut soola.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa