Peotoidud  » Jõulud

Luksuslik kanamaksapasteet ehk vale foie gras

Keskmine hinne: 4 Allikas: Oma Maitse Autor: Maret Sukles
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Hoia kanamaksa 12 tundi alkoholis ning rosinaid madeiras. Prae sibulad 2 sl hane- või pardirasvaga kuldseks ning tõsta kaussi ootele.

2. Kurna maks ja prae võis umbes 15 minutit. Lisa 1 tl meresoola, 1 tl pipart, 1 tl jahvatatud muskaatpähklit, rosinad koos madeiraga ja lase haududa umbes 20 min. Lisa 150 g hane-, pardirasva või võid, lase sulada segusse ja lisa lõpuks 3 sl konjakit. Lase konjakil välja keeda ning jahuta.

3. Pane kõik mikserisse ja püreesta soovitud konsistentsini, mis võiks olla pigem pisut tükiline. Viimistle maitse. Tõsta segu kaanega purki või kaussi. Lase jahtuda. Sulata umbes 20 g võid ja kalla pasteedile.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
malviine 10.märts 2014 15:31
Tõeliselt heast maitsest jääb puudu küüslauk. Kord saanud, ei maitse enam pasteet, kus puudub õrn küüslaugu maitse. Proovige!
1