Peotoidud  » Jõulud

Riimsoolatud part peedi ja salatiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Värvid toidus Autor: Maia Smõslova
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Lõika pardifilee nahale ruudustik. Pane fileed pannile, nahapool all ja prae igast küljest, kuni fileed on pruunid.

2. Sega sool, suhkur, pipar, tüümianilehed ja vein marinaadiks ning hoia fileesid selles vähemalt 12 tundi. Marinaadist välja võttes kuivata fileed köögipaberiga ja lõika õhukesteks viiludeks.

3. Koori keedetud peedid, lõika paberõhukesteks viiludeks ja aseta küpsetuspaberile üksteise kõrvale. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga.

4. Kata maitsestatud peediviilud küpsetuspaberiga ja pane vajutuse alla.

5. Leota musti ploome umbes 2 tundi vees ja nõruta siis. Pane kaussi leotatud ploomid, metspähkliõli ja veiniäädikas ning püreeri saumikseriga.

6. Aseta singiviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175-kraadises ahjus 12 minutit. Pese punased salatilehed, kuivata ja rebi tükkideks. Paiguta kõik meelepäraselt taldrikutele. Kaunista pohlade või jõhvikatega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa