Peotoidud  » Jõulud

Kasehalg

Keskmine hinne: 3.82 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Mul on kaskedega eriline suhe. Nad kuulutavad mu koduakna taga heledate hiirekõrvadega oodatud kevade saabumist ning hoiavad visalt kuldsete lehtedega viimast sügise hingetõmmet. Kui otsisin mõttes Eesti analoogi kuulsale jõulukoogile Buche de Noel’ile, siis nägin seda justnimelt kasevalgena ja tasakaaluna magusale kreemile ümbritsetuna jõhvikate, mitte magusauduste makrooniseentega.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Rösti pähkleid 180 °C ahjus 5 minutit ehk seni, kuni need on kergelt pruunistunud. Seejärel jahuta ning purusta koos jahuga sõmeraks, aga mitte liiga peeneks.

2. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased 1 dl suhkru ja 1 tl vanillsuhkruga heledaks vahuks ning munavalged soolaga kohevaks. Lisa valgete vahustamise ajal siis ka 4 sl suhkrut ning vahusta tugevaks.

3. Ühenda mõlemad vahud ettevaatlikult, lisa pähkli-jahusegu ning kõige lõpus sega hulka sulavõi.

4. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 180 °C ahjus ligi 25 minutit. Küpsemise ajal pane valmis teine küpsetuspaber, mille oled külmas vees märjaks teinud.

5. Kui tainas on kuldpruun, tõsta see niiske paberi peale ning keera tihedalt rulli, jäta jahtuma.

6. Täidiseks vahusta mascarpone suhkrute ja Cointreauga ühtlaseks. Lisa vahustamise ajal rõõsk koor ning mikserda, kuni saad tugeva vahu.

7. Eemalda biskviit paberist ning määri sellele kiht kreemi, soovi korral puista peale jõhvikaid ja pohli või muid meelepäraseid marju. Keera tihedalt rulli ning hoia paar tundi külmikus.

8. Siis aseta serveerimisvaagnale, kata järelejäänud kreemiga ning kaunista jahtunud sulašokolaadi triipudega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kairit 25.dets 2014 01:10
Üsna maitsetu on see kreem seal vahel. Ilma marjadeta küll teha ei soovita ja marju võiks panna kohe heldelt. Samas biskviidi osa oli jälle väga hea, seda kasutaks mõne muu kreemiga edaspidigi.
1