Peotoidud  » Jõulud

Seapraad, hasselbacki kartulid ja hautatud punane kapsas

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Madalal temperatuuril pikka aega küpsetatud, sibulatest ja õuntest maitset saanud sealiha sõna otseses mõttes sulab suus. Pista liha hommikul ahju ja pealelõunaks on mõnus praad valmis. Liha võib ka varem valmis küpsetada ja enne söömist kuumas ahjus üles soojendada. Hasselbacki kartulid oma laheda triibulise välimusega kaunistavad igat pidulauda. Hea, kui saad kasutada võimalikult ühesuuruseid kartuleid. Hautatud punane kapsas on tervislik ja jõuluvürtsidest maitset saanud ideaalne lisand jõulupraele.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Seapraad
1. Lõika terava noaga kamarasse ruudustik. Määri liha üleni kokku sinepi ja meega. Raputa peale soola ja pipart, patsuta maitseained kätega õrnalt liha külge kinni.
2. Tükelda sibulad ja õunad sektoriteks, tõsta segamini ahjuvormi põhja. Sega nad sealsamas 1 sl rapsiõliga.
3. Tõsta sibulatele-õuntele lihatükk, kamar ülalpool. Kata ahjupott kaanega. Küpseta 110 kraadi juures 5 tundi.

Hasselbacki kartulid
1. Koori kartulid. Aseta kooritud kartul puulusik ale või puidust lõikelauale, viimasel juhul lõika viiluke kartuli küljest ära, et kartul paigal püsiks.
2. Lõika terava õhukese noaga kartulid “triibuliseks”. Lõige ei tohiks ulatuda päris kartuli lõpuni, aga peaks siiski olema võimalikult sügav.
3. Lao kartulid ahjuvormi, lõigutud pool ülal. Pintselda kartuleid rohke sulavõiga. Raputa peale maitse järgi soola.
4. Küpseta 200 kraadi juures umbes 50–55 mi nutit. Kui tundub, et küpsetamise lõpuosas lä hevad kartulid liiga pruuniks, kata vorm fooliumiga.
5. Tõsta kartulid ahjust, raputa peale riivsaia. Küpseta veel, kuni riivsai on kuldne – umbes 10 minutit.

Hautatud punane kapsas
1. Lõika kapsas ribadeks. Viiluta sibulad, tükelda õunad väikesteks tükkideks.
2. Tõsta kõik ained potti, sega läbi ja hauta 1 tund.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
emmi 08.dets 2014 11:58
Punast kapsast saab teha ka lihtsamalt: suur pea punast kapsast viilutada ja panna ahjupotti, lisada maitse järgi meresoola, peale lõigata viiludena 1 pakk võid, pigistada peale ka piisavalt sidrunimahla, maitse järgi aga umbes 1 sidrun või ka rohkem, hautada pehmeks. See on minu kadunud tädi retsept. Maailma parim punane kapsas.
1