Peotoidud  » Jõulud

Täidetud ahjupart ja õllekapsas jõhvikatega

Keskmine hinne: 2.63 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Raske on välja mõelda maitsvamat jõulupraadi kui see klassikaline puuviljade ja pähklitega täidetud ahjupart. Tavapärase hapukapsa asemel proovi sel aastal hautada kapsaid õlles – kaunis värv ja imeõrn linnasemaitse muudavad kapsa vägagi hõrguks. Laste pärast pole vaja muretseda, pikaajalisel hautamisel õlles olev alkohol aurustub.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 5 portsjonit
Ahjupart
1. Puista pardile soola ja pipart.
2. Sega omavahel ploomid, aprikoosid, Kreeka pähklid, tükeldatud õun ja pohlamoos.
3. Täida seguga part. Seo värvitu puuvillase nööriga pardikoivad kinni. Teise nöörijupiga seo tiivad keha külge.
4. Aseta part küpsetuskotti, kin nita kott ja lõika sellesse väike auk.
5. Pista part 180 kraadini kuumutatud ahju. Keera kuumus kohe 130 peale ja küpseta 3 tundi.
6. Võta part ahjust. Tõsta ahju temperatuur 210 kraadini. Eemalda pardilt küpsetuskott ja vala ettevaatlikult või tõsta kulbiga ära väljasulanud pardirasv.
7. Tõsta part veel u 20 minutiks kuuma ahju, kus ta saab kauni kuldpruuni jume ja krõbeda naha.

Õllekapsad jõhvikatega
1. Pane kõik ained, välja arvatud jõhvikad ja mesi, potti. Hauta madalal kuumusel 2 tundi.
2. Lisa jõhvikad ja mesi, sega läbi ja keeda veel 5 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tinzike 08.dets 2014 13:07
proovime jõuludeks
1