Peotoidud  » Jõulud

Apelsini-martsipanikook

Keskmine hinne: 2.45 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Mahlakas ja pehme keeksi tüüpi kook on maitsvaim päev-paar pärast küpsetamist, kui ta on saanud taheneda ning maitsed on settinud.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Hõõru või suhkruga kreemiks.

2. Eralda munakollased munavalgetest.

3. Lisa tainasse ükshaaval munakollased, iga muna järel tainast hoolikalt segades.

4. Riivi martsipan (seda on hõlpsam teha, kui martsipan on külmkapikülm).

5. Sega tainasse riivitud martsipan, apelsini riivitud koor ja mahl, küpsetuspulbriga segatud nisujahu ning piim.

6. Vahusta munavalged tugevaks tihedaks vahuks. Sega vaht õrnalt taina hulka.

7. Vala tainas võitatud, keskelt auguga rõngasvormi (maht 2 l). Küpseta 175 kraadi juures 45–50 minutit. Eemalda veidi jahtunud kook vormist, lase täielikult jahtuda.

8. Võõbaks sega tuhksuhkur apelsinimahlaga. Nirista võõp koogile. Kaunista kook riivitud apelsinikoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa