Peotoidud  » Jõulud

Toorjuustukook piparkoogipõhjal

Keskmine hinne: 3.63 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Selles koogis on jõulumaitsetena esindatud nii piparkoogid kui ka pohlad. Pruun suhkur (muscovado, Demerara või fariinsuhkur) ja tume siirup annavad täidisele eriti hea karamellise maitse. Kui teha kooki uue aasta alul, saab selles ära kasutada järelejäänud piparkooke, mille niisama krõbistamisest on juba villand.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sulata või. Purusta piparkoogid peeneks puruks ja sega sulavõiga. Suru segu tiheda kihina 20 cm lahtikäiva vormi põhja.

2. Täidise jaoks sega omavahel toasoojad toorjuust, hapukoor ja lahtiklopitud munad. Lisa suhkur, siirup ja tärklis, sega läbi.

3. Küpseta kooki 160 kraadi juures umbes 50 minutit kuni 1 tund. Valmis kook peaks keskelt veel veidi võdisema. Lase koogil praokil uksega ahjus pool tundi seista, tõsta välja ja jahuta vormi sees täielikult.

4. Katte jaoks leota želatiinilehti külmas vees

5 minutit. Soojenda potis moos, lisa leotatud ja kuivemaks pigistatud želatiinilehed. Sega hoolikalt, et želatiin täielikult kuumas moosis lahustuks. Jahuta leigeks. Kui kook on jahtudes vormi servadest lahti löönud, vajuta kergelt kätega koogile, et pealmine osa jääks ilusti äärte vastu. Vala kate koogile, tõsta külma ja lase paar tundi tarretuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ülle 29.dets 2014 20:30
Päris hea kook tuli.Kõik sõid ja kiitsid.
Liis 26.dets 2014 19:30
Võid on selle koguse piparkookide jaoks liiga palju. Tilgub koogivormi vahelt välja ja ahi suitseb :( .
1