Peotoidud  » Jõulud

Kaneelisaiad

Keskmine hinne: 3.05 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Minu arvates ei ole jõulud päris õiged, kui kas või kordki ei täitu tuba maailma parima lõhnaga – see on ahjusoojade kaneelisaiade aroom!
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sega pärm ja kardemon jahuga.

2. Sega omavahel soe piim, sulavõi, suhkur ja sool. Sõtku kõik kokku tainaks ja lase kahekordseks kerkida, selleks kulub umbes tunnike.

3. Rulli tainapall õhukeseks ristkülikuks. Pintselda tainale sulavõid, puista peale kaneeli ja suhkrut.

4. Keera tainas rulli ja lõika 2 cm paksusteks kukliteks. Tõmba rulli lahtine ots kukli alla põhjaks. Lükka keskmist osa natuke ülespoole. Lase veel 20 minutit küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kerkida.

5. Määri pealt lahtiklopitud munaga, puista peale pärlsuhkrut ja küpseta 220kraadises ahjus umbes 10 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa