Peotoidud  » Jõulud

Tarretatud soolaseenetort

Keskmine hinne: 4.5 Allikas: Talvetoidud Autor: Pille Enden
Mõnus talvine eelroog igale peolauale. Tort valmib hõlpsalt, kuid selle tardumine ja seente leotamine võtab aega. Lõika tort vastavalt soovile kas väikesteks ruutudeks või kolmnurkadeks
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + 3–12 tundi külmas + 2–12 tundi soolaseente leotamiseks

1. Leota soolaseeni vastavalt vajadusele paar kuni paarteist tundi. Pane želatiinilehed vette likku. Nõruta ja haki seened, koori ja haki sibul. Sega seened, sibul, hapukoor, mesi, mädarõigas ja sidrunipipar. Lisa ka soola, kui seened on vähesoolased.

2. Kuumuta sidrunimahl ning lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Lase hetke jahtuda.

3. Nirista želatiinisegu seenesegu hulka. Sega kiirelt juurde ka vahustatud koor.

4. Vooderda neljakandiline vorm (u 22 x 22 cm) küpsetuspaberiga. Eemalda leivaviiludelt koorik. Lõika leivad sobiliku suurusega tükkideks ning kata nendega tihedalt vormi põhi. Laota peale seenesegu. Pane külmkappi ja lase tarduda 3 tundi kuni üle öö.

4. Tõsta tort paberi abil vormist välja. Lõika meelepärasteks tükkideks, kaunista marineeritud seente ja värske tilliga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa